вторник , октомври 26 2021
Извънредни новини

БК „Берое“ гостува и на децата от Шесто ОУ „Свети Никола“

Състезатели от юношеския отбор на „Берое“, треньорите от школата на „зелено-белите“ и представители на Превантивния център по зависимости към община Стара Загора се включиха в поредния спортен празник, организиран от баскетболния клуб и Превантивния център в училищата в града. Този път домакин на проявата бяха второкласниците от Шесто ОУ „Свети Никола“, а тя бе част от Програмата за спорт и здравословен начин на живот, изпълнявана от двете организации за втора поредна година.

В рамките на един учебен час децата се включиха в серия от игри, с които играчи и треньори се опитаха да им покажат първите стъпки в баскетбола. Специалистите от Превантивния център пък разясняваха кои са основните правила на здравословния начин на живот. В края на срещата децата получиха покани да посетят заедно с родителите и близките си двубоя на първия отбор срещу Академик Бултекс 99 в събота от 18.00 часа в зала ДЗУ.

„Страхотно съм изненадан от интереса на децата към играта. Също така и организацията е на много високо ниво. С нашите действия ще можем да запалим тези дечица, които на нас ни трябват. Не може да се каже още отсега кое от тях ще стане голям баскетболист, защото те са още много малки. Годините до ставане на играч са много. Има обаче високи дечица, които ако успеем да вкараме в залата, с едно постоянство, което се изисква навсякъде, имат голям шанс да станат добри играчи“, коментира след гостуването в учебното заведение един от треньорите в школата на „зелено-белите“ Ники Колев.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Берое и Балкан определят последния полуфиналист

Тази вечер в 19:00ч. в Арена „Ботевград“ Балкан и Берое ще изиграят решителния трети двубой ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com