вторник , октомври 26 2021
Извънредни новини

Отборът на Шесто ОУ „Свети Никола“ е шампион при второкласниците

Отборът на Шесто основно училище „Свети Никола“ завърши на първо място при второкласниците след проведения финален турнир на програмата за спорт и здравословен начин на живот. Организатори на програмата са Превантивния център по зависимости към община Стара Загора и БК Берое. Програмата стартира през октомври като представители на двете организации посетиха училищата в Стара Загора и запознаха децата с основните правила на играта и основните принципи на здравословния начин на живот.

През март бяха проведени и вътрешните турнири във всяко едно училище, в които с помощта и на треньорите от детско-юношеската школа на Берое бяха избрани децата, съставящи отбора на училището. Те продължиха с тренировъчните занимания през април, за да бъдат готови за големия финал, състоял се по време на петото издание на спортния празник „Старозагорски олимпийски надежди“. Проявата, която е посветена на 17 май-Международния ден на предизвикателството и Националния ден на спортиста бе организирана от Граждански клуб „Липа“ и община Стара Загора, а домакин бе най-новият парк в Стара Загора в квартал „Казански“.

Във финалния баскетболен турнир се включиха седем училища – Второ ОУ „П.Р.Славейков“, Пето ОУ „Митьо Станев“, Шесто ОУ „Свети Никола“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Иван Вазов“ и СОУ „Максим Горки“. В ролята на треньори на отборите влязоха баскетболистите на юношеския тим на Берое. След оспорвани двубои първото място зае отборът на Шесто ОУ „Свети Никола“. Втори останаха децата от СО „Максим Горки“, трети се наредиха учениците от Второ ОУ „П.Р.Славейков“.

Медалистите получиха красиви купи, осигурени от организаторите от Граждански клуб „Липа“ и община Стара Загора. Те подсигуриха и специалните подаръци за всички участници, както и грамоти за всеки от състезателите. Превантивният център по зависимости към община Стара Загора и БК Берое пък връчиха специални грамоти на всяко училище, включило се в програмата и във финалния турнир.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Берое и Балкан определят последния полуфиналист

Тази вечер в 19:00ч. в Арена „Ботевград“ Балкан и Берое ще изиграят решителния трети двубой ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com