вторник , октомври 26 2021
Извънредни новини

Започнаха училищните турнири, организирани от Берое и ПИЦ

СОУ „Иван Вазов“ стана първият домакин на вътрешните турнири, организирани от БК Берое и Превантивно-информационния център по зависимости към Община Стара Загора. Турнирите са финалът на програмата, започната през октомври и насочена към децата от първи до четвърти клас от старозагорските училища.

Целта й бе да запознае най-малките със здравословния начин на живот и спортът като алтернатива на вредните навици на съвременността. Като част от нея представители на ПИЦ, заедно с играчи от първия отбор, треньори и играчи от школата на Берое влизаха в часовете по физическо и показваха начални баскетболни умения, разказвайки на децата и за здравословното хранене и ползата от движението.

Заниманията приключиха през февруари, а през март и април второкласници и третокласници от осем от училищата в Стара Загора ще участват във вътрешни турнири във всяко училище. В съревнование помежду си те ще излъчат 15 деца, които да образуват отбора на съответното учебно заведение. Децата ще продължат работа с треньорите от школата на Берое, за да са подготвени за големия хепънинг през май.

Надпреварата в СОУ „Иван Вазов“ се превърна в истински празник за четирите паралелки второкласници, техните учители и десетки деца, събрали се да наблюдават игрите. В продължение на час те мериха сили в различни игри, забавляваха се с хубава музика, а накрая получиха и награди.

Те бяха осигурени от партньорите на БК Берое от Си Би Ес Маркет и също бяха част от целите на програмата – да запознае децата със здравословния начин на живот. Шампионите пък получиха тренировъчни екипи като тези на представителния състав на Берое. Те ще се съберат отново в четвъртък, за да продължат работа с треньорите от школата.

За всички деца пък бяха осигурени покани за днешния двубой на Берое от Балканската лига.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Берое и Балкан определят последния полуфиналист

Тази вечер в 19:00ч. в Арена „Ботевград“ Балкан и Берое ще изиграят решителния трети двубой ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com