вторник , октомври 26 2021
Извънредни новини

Берое организира „Ориндж Боул Къп”

Ръководството на баскетболния Берое ще организира през пролетта на следващата година междуучилищен турнир за деца „Ориндж Боул Къп”. Това стана ясно в предаването „Сутрин с нас” на телевизия „Загора”.

„Преследваме програма, която отдавна е гласувана за изпълнение в Управителния съвет. До момента обаче е факт, че не сме имали възможността да го направим. Сега когато клубът е абсолютно подреден и всичко по веригата е налице, вече можем да помислим и за тази програма. Намерението ни е да направим „Ориндж Боул Къп” с участието на децата.

Той ще обхваща учениците от 1 до 4 клас. Като първа стъпка в организирането му е състезателите на представителния тим да се срещнат с децата в училищата, да пренесат магията, децата да пипнат топка, да усетят какво е това спорт, особено като се има предвид, че точно в тази възраст те не разполагат и с учител по физическо възпитание.

И от моите наблюдения там където вече сме били, онези училища, които посетихме с тяхно съдействие, както и с това на община Стара Загора и на Регионалния инспекторат по образованието, емоциите бяха изключително позитивни. И може би се придават и на самите играчи”, обясни изпълнителният директор на Берое Васил Кифев.

„Аз самият съм започнал да играя баскетбол в училище и безкрайно се радвам на емоциите на децата. Определено това им представя една добра алтернатива”, допълни баскетболистът на Берое Тенчо Тенчев.

Още от гостуването на двамата в телевизия „Загора” вижте във видеото.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Берое и Балкан определят последния полуфиналист

Тази вечер в 19:00ч. в Арена „Ботевград“ Балкан и Берое ще изиграят решителния трети двубой ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com