понеделник , ноември 29 2021
Извънредни новини

Баскетболният Берое не може да се избяга от лошия късмет

Баскетболният Берое не може да се избяга от лошия късмет, който го съпътства от доста време – насам. Миналата седмица в дебюта си в TESY-НБЛ срещу Левски, треньорското ръководство не можа да използва пълноценноМилчо Борисов и Ростислав Алексов, а Петър Загорови Тихомир Желев въобще не записаха игрално време. Изглежда ситуацията в момента изобщо не се е променила и Тихомир Желев няма да дебютира в тази среща за Берое. Треньорът на Берое Бойко Миленков говори за проблемите:

„Явно сме урочасани. Проведохме много тежка подготовка. Първо на Доминик Фергюсън му се поду коляното и тренира на пълни обороти едва от 2 седмици. После на първата контрола с Черноморец в Бургас дойдоха проблемите с адуктурите на Тихомир Желев и ахилесите на Пепо Загоров. Ростислав Алексов и Милчо Борисов не тренират пълноценно – всеки от тях с някакъв здравословен проблем. Въобще цяла петица от най-важните ни играчи е извън строя и то само, заради контузии. Със сигурност се опитваме да ги възстановим час по-скоро но явно нещата не се случват така както искаме и Тихомир няма да играе днес. С Левски се наложи да играят децата и въпреки че направихме хубави неща в края на мача се получи смазващ резултат. Рилси Спортист взеха 5 американци и някои от най-добрите български баскетболисти. Ще играят в Еврочалъндж и са фаворити не само в предстоящия двубой, но са и основни претенденти за отличията в шампионата. Преди 2 седмици победиха Лукойл в контрола. Въпреки това, ние искаме да дадем максимума от нашите момчета, пък каквото стане. Нашите фенове винаги оценяват, когато се раздаваме на терена, независимо как завършват мачовете.“

Успяхме да се свържем с Росен Барчовски – старши треньор на Рилски Спортист, който сподели следното за предстоящия двубой: “Очаквам младият отбор на Берое да бъде силно амбициран и да се опита по всякакъв начин да ни затрудни. Те разполагат с млади състезатели, които ще направят всичко за да се докажат пред собствена публика. Смятам, обаче, че ние сме по-класният отбор и в крайна сметка ще съумеем да победим. Подготвили сме за този мач и ще подходим сериозно – без подценяване. Всички в нашия отбор са здрави.“ На въпроса, какво очаква от предстоящия сезон, господин Барчовски отговори така: „Твърде рано е да се каже. Личи си, че отборите не са съвсем подготвени. В момента не мога да кажа, защото трябва да мине малко време. Водещите отбори играят и международни срещи, а там също се вижда, че не са достигнали оптимална форма. Смятам, че Рилски спортист има място сред първите три отбора. Със сигурност мога да заявя, че баскетболното първенство се очертава, като най-конкурентното измежду всички. Очаквам много оспорвани срещи.”

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Берое и Балкан определят последния полуфиналист

Тази вечер в 19:00ч. в Арена „Ботевград“ Балкан и Берое ще изиграят решителния трети двубой ...

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com