вторник , октомври 26 2021
Извънредни новини

Берое остана четвърти в Балканската лига

Берое загуби малкия финал на Балканската лига срещу Гилбоа Галил с 84:67. С едва 7 налични баскетболисти старозагорци успяха да бъдат равностойни на своя силен опонент само през първата половина на двубоя за бронзовите медали. Добрата новина за беройци в тази среща бе участието на цели трима млади баскетболисти – Михаил Комбаков, Дамян Минков и Младен Георгиев. 

Михаил Комбаков, Станислав Ваклинов, Джими Гавин, Келъб Бишъп и Рейнс стартираха за Берое в срещата. След откриващ кош за символичните домакини старозагорци отговориха с тройка, за да поведат в резултата за пръв път в срещата. С ново попадение Галил Гилбоа излезе напред, но „зелените“ съумяха бързо да си върнат водачеството. В средата на частта беройци съумяха да затворят своя кош и макар да не намираха целта при всяко нападение направиха аванс от 5 точки, който се задържа няколко минути. В края на частта тима от Израел все пак отбеляза няколко точки, на което подобаващо отговориха и беройци. Последният сигнал за първата четвърт дойде при 14:18 за Берое.

Втората част протече по коренно различен начин. Организацията в тима на Берое се загуби, а това даде възможност на символичните домакини да направят серия от лесни попадения, които ги изведоха напред в резултата. Любо Минчев опита да промени събитията с прекъсване. След паузата Михаил Комбаков бе точен от тройката и намали пасива на своя отбор на 6 пункта. С ново бързо нападение Гилбоа Галил добави две точки към аванса си. С игра за „зелените“ се редуваха всички налични баскетболисти. Тройка на Комбаков оформи крайния резултат в частта – 32:16, с което тима от Израел вече водеше с 46:34.

След почивката Гилбоа Галил увеличи своята преднина пред уморения от липсата на достатъчно ротации тим на Берое. С Младен Георгиев, Дамян Минков и Мишо Комбаков „зелените“ правеха всичко, което им е по силите. Авансът на символичните домакини набъбна до 20 точки. Старозагорци успяха да подобрят играта си и редуцираха своето изоставане на 14 точки. В края обаче Гилбоа Галил отново увеличи преднината си на 20 точки.

Последната четвърт стартира при 68:48. С последни сили „зелените“ отново успяха да намалят своя пасив до около 15 точки. Тази дистанция се задържа до средата на частта, когато след три успешни нападения Гилбо Галил отново достигна до котата от 20 точки. В крайна сметка срещата приключи при 84:67.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Берое и Балкан определят последния полуфиналист

Тази вечер в 19:00ч. в Арена „Ботевград“ Балкан и Берое ще изиграят решителния трети двубой ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com