четвъртък , декември 3 2020
Извънредни новини

Павел Маринов: „Искам да играя в Берое“

Националът на България Павел Маринов днес празнува своя рожден ден. Преди няколко дни играчът, заедно с доскорошния си съотборник Павлин Иванов, даде обширно интервю за предаването „Двоен дрибъл“ на Баскетбол ТВ. Маринов коментира различни теми, които пряко засягат българския баскетбол и собствената му кариера. Баскетболистът сподели и какво е желанието му за предстоящия сезон, който спортната общественост очаква с огромно нетърпение. Откъс от интервюто ви предлагаме в следващите редове:

Правилно ли беше прекратен сезонът?

Спортът е забавление. Няма как в подобна ситуация да очакваме, че можем да радваме хората. Смятам, че създалата се обстановка изключваше възможността да продължим.

До какво би довела липсата на 7 месеца през баскетбол?

Вероятно до ниско качество на баскетбола. Опираме до индивидуалните възможности. Въпросът е, че това е много време, през което някои от баскетболистите не могат да си позволят да нямат приходи. Затова се налага да започват работа някъде. Това не е срамно, но по същество не е това е тяхното занимание. Един баскетболист трябва да е в залата и да тренира.

Трябва ли да започне по-рано шампионата и да има 4 завъртания?

Не съм мислил върху организационните въпроси. Аз искам да тренирам и да играя. Това е моята задача.

Колко чужденци трябва да играят в първенството?

Слушам много коментари как не трябвало да има чужденци, за да се дава път на българите. Това наистина е прекрасно! Въпросът е, че без чужденци няма да има тази динамика, която виждаме в момента, както и конкуренция. Когато отидох в Румъния там нямаше ограничения. Един румънец тренира по 10 години, за да бъде резерва. Това не е ок също. Трябва да има баланс.

Какво е нивото на НБЛ?

Баскетболът не е лош. Дори бих казал, че се играе на добро ниво. Проповядва се отборен баскетбол. Не се тачи много индивидуалната игра. Истината е, че няма много чуждестранни играчи, които да са направили нещо кой знае колко. Изключение прави Конър Франкамп, който наистина впечатли. Като цяло смятам, че лигата не е лоша. Би било добре да има повече от 4 отбора, които да се съревновават.

Съвет към подрастващите?

Мечтайте всеки ден! Следвайте мечтите си!

Къде продължаваш?

Работим върху договора в Стара Загора. Искам да играя за Берое. Ще стане ясно в следващите месеци. Чакам с нетърпение да започне първенството, а преди това и подготовката. Надявам се, че когато това започне, ще видим пълни зали.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Берое приема черногорския Теодо

В сряда, 2 декември, от 18:30ч. в спортна зала „Стара Загора“ ще бъде дадено началото ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com