събота , август 8 2020
Извънредни новини

Васил Кифев: „БФБ да лобира за 4 европейски квоти за България“

Президентът на БК „Берое“ Васил Кифев коментира пред Бгбаскет ситуацията в българския баскетбол, след като в страната бе въведено извънредно положение заради разпространението на коронавируса. Кифев отговори на въпросите на Мария Мицова за бъдещето на шампионата. 

Старозагорският отбор е на позиция, че към момента трудно може да се продължи първенството, затова ще изготви предложение до БФБаскетбол следващият шампионат да стартира по-рано – с тренировки през август и начало в първите дни на септември. Заради юридическите изисквания, Берое е за нулева година и да се вземе класирането от предишния сезон за европейските клубни турнири, като БФБ да лобира за четири квоти за нашата страна. Така и Берое, и Рилски спортист няма да имат спор помежду си за трето и четвърто място. При стартиране на сезона по-рано, и баскетболистите ще имат възможност да заработят още една заплата, която няма да получат в края на този, и ще се подготвят и тренират организирано без голяма пауза.

Президентът на Берое посочи още, че трябва да се намери точка на пресичане и всеки да направи компромис. „В този период не се знаеше ФИБА каква посока ще зададе по отношения на първенства, класирания, европейски клубни турнири, играчи. От гледна точка на клубовете, за този период въпросите бяха повече от отговорите“коментира Васил Кифев.

Той отново отбеляза, че позицията на Берое е за доиграване на настоящия шампионат, но по думите му към днешна дата подобна възможност изглежда все по-малка.

„Не е реалистично да се мисли за играене на баскетбол. Дори да ни пуснат да тренираме, няма да има свободен достъп за публика“, отбеляза президентът на Берое.

Цялата статия може да прочетете ТУК

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Блестящ триумф в зелено! Титлата е за Берое

След седем последователни и безапелационни победи 12 годишните момчета на Берое спечелиха титлата от Държавното ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com