вторник , март 2 2021
Извънредни новини

Нововъведение лиши Стара Загора и Берое от домакинство за Купата на България

На 3 януари изтече срокът, в който можеха да бъдат подавани заявки за домакинство на Финалната осмица на Купата на България при мъжете. С решение на УС от края на миналата година БФБ въведе нови правила за домакинство на надпреварата. Бе поставено условие през настоящия сезон залата-домакин да разполага с две самостоятелни трибуни за привържениците на отделните отбори. Това ново правило на практика обезсмисли намерението на Берое да подаде заявка в посочения срок, тъй като спортната зала „Стара Загора“ не отговаря на изискването. По този начин Стара Загора бе елиминирана от надпреварата за домакинство на турнира. В края на вчерашния ден, последен за заявяване на желание за домакинство, стана ясно, че отборите на Рилски спортист, Левски Лукойл и Балкан(Ботевград) са заявили участие в процедурата по избор на град домакин. Друг интересен момент в тазгодишната процедура е, че залата, в която ще се проведе Финалната осмица за Купата на България, ще бъде определена след жребии.

Тази година форматът на надпреварата при мъжете се различава от предходните две години. За последно с Финална осмица носителят на трофея бе решен през 2017г., когато именно Берое триумфира с купата.

Очаква се жребият да бъде теглен в началото на февруари, след края на второто завъртане в НБЛ, когато ще е ясно кои са първите 8 отбора. След това те ще бъдат разделени на 4 поставени и 4 непоставени. По всяка вероятност Финалната осмица за Купата на България ще се състои в дните между 6-9 февруари.

Държим да информираме нашите привърженици, че ръководството на БК Берое имаше намерението да кандидатства за домакинство заедно със залите в Русе, Шумен или Панагюрище, където се проведе миналогодишният финал. Смятаме, че Купата на България е надпревара, която се реализира под егидата на БФБ и те като орган би трябвало да взимат административни решения, които да създават равни условия за всички клубове.

За сравнение подобно изискване за 2 трибуни липсва при определянето на домакина за Купата на страната при жените. При дамите се запазва и изискването финалният турнир да е на неутрален терен. В крайна сметка всички в Стара Загора се надяваме, че градът ни ще се сдобие с нова многофункционална зала, която ще отговаря на всички необходими изисквания. Надеждите ни са, че това ще стане възможно най-скоро, за да не се налага любимият отбор да приема международни срещи в други точки на страната.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Изненадващ победител в съревнованието за домакин на Купата

Панагюрище бе определен за града-домакин на Финалната осмица на efbet Купа на България. Мачовете ще се ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com