събота , юни 6 2020
Извънредни новини

Берое се включва в инициативата „Да си отгледаме гора, засаждайки 10000 дръвчета за един ден“

Утре, 9 ноември, в местността „Магарешка поляна“ по пътя за кв. „Дъбрава“ ще се състои инициативата „Да си отгледаме гора, засаждайки 1000 дръвчета за един ден“. Общоградската зелена инициатива цели засаждане на най-малко 10 000 дъбови фиданки. По този начин ще бъде допълнен горският фонд в града, както и ще се озеленят пространствата, пострадали по време на пожарите от 2007 г. и незаконната сеч в последните години.

Своя дан в благородната инициатива ще даде и БК Берое. Отделните възрастови групи от школата на клуба ще се включат организирано в залесяването, което започва в 10:00ч. в местността „Магарешка поляна“. 

За всички желаещи Община Стара Загора е осигурила безплатни автобуси, които ще тръгнат в 9.00 часа от паркинга зад Драматичен театър „Гео Милев“. Те ще се движат през половин час до 16.00 часа.

Общата кауза, която е по идея на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, съвместява усилията на Общинска администрация, Регионална дирекция на горите, Държавно горско стопанство, както и на спасителния Център за диви животни „Зелени балкани“. Участие в отглеждането на гора са заявили до този момент представители на местни и държавни институции, училища, различни организации от Стара Загора, както и множество граждани.

На място специалисти ще обясняват технологията за залесяване на фиданките, уточняват от общинския пресцентър.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Позиция на БК Берое!

На 11.03 се проведе Общо събрание на клубовете в НБЛ. На него бе обсъдена ситуацията ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com