неделя , ноември 17 2019
Извънредни новини

Мартин Раднев: „Надявам се феновете да подкрепят Берое през сезона и с присъствието си да помогнат на школата“

Баскетболната школа на Берое работи на пълна пара. Това се вижда от графика за тренировки, който клубът е изготвил за своите бъдещи надежди. След множество запитвания от страна на родители за възможностите, които школата предлага, се срещнахме с едно от новите попълнения в екипа на старозагорци-Мартин Раднев. Мартин води заниманията на най-малката възрастова група-10 годишните. Тренировките на децата се провеждат в 13-то ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ в старозагорския квартал „Казански“. Заниманията са в дните понеделник, сряда и петък. Събота и неделя тренировките се водят в общинска спортна зала „Стара Загора“, ако програмата позволява. Втората възрастова група на Берое са 12 годишните. С тях работят треньорите Планимир Дафинов и Николай Колев. Вторник и четвъртък подрастващите тренират в залата на 13-то ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, а в петък в физкултурния салон на 9-то ОУ „Веселин Ханчев“. На възрастовата група до 14 години треньор отново е Пламен Дафинов. Те провеждат своите занимания редом с 12 годишните.

За юношите и кадетите на Баскетболния отбор на Берое отговарят добре познатите Бойко Миленков и Явор Аспарухов. Те тренират всеки ден от 20:00 до 21:30 в спортна зала „Стара Загора“.

„Най-основният проблем пред нас е липсата на зала“, заяви младият треньор Мартин Раднев. По думите му баскетболът в Стара Загора отчита нарастваща популярност сред децата и техните родители. „Интересът към този спорт в последните години се увеличи и имаме все нови и нови родители, които записват децата си. За съжаление, не сме в състояние да отговорим на това желание, тъй като ни липсва още една зала, в която да разпределим някоя от групите. Надяваме се, че Стара Загора ще получи възможност за нова спортна зала. Радващото е, че срещаме разбиране в родителите“, обясни Раднев.

„За да успеем да развие таланта на всяко едно дете, което още в ранна детска възраст започва при нас, ще ни трябва база и време. Водещо обаче е желанието, което аз лично откривам в децата, с които тренирам. Държим на това желаещите да комбинират спорта с учението. Искам да виждам пределно дисциплинирани баскетболисти“, споделя ни Мартин Раднев.

По повод предстоящия баскетболен сезон за Берое треньорът разкри своите очаквания:“ Надявам се, че за първия мач ще излезем пределно мобилизирани. Позитивният старт е мечтано начало. Вярвам, че баскетболната общественост ще подкрепи отбора на Берое с присъствие в рамките на сезона. Средствата от билети и карти ще отиват за школата, а това е особено важно, за да подобряваме условията, в които тренират децата.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Съдийски назначения за седмия кръг в НБЛ

Станаха ясни съдийските назначения за изключително интересния седми кръг от началото на сезона в Националната ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com