вторник , юни 25 2019
Извънредни новини

Васил Кифев: „С Павел Маринов в състава си Берое има шампионски амбиции“

Националът Павел Маринов има договор с Берое за предстоящия сезон. Това разкри председателят на Управителния съвет на БК Берое Васил Кифев. Маринов има уговорка с клуба да напусне при оферта от чужбина, която го удовлетворява. „Павел е изключителен състезател, който е на ниво Евролига. С него състава ни може да гони дори шампионската титла“, коментира Кифев. Той сподели, че всяка година се опитва да привлече Маринов, като изрази радостта си, че най-накрая е успял да стори това. Според него Павел Маринов е фактор за баскетбола ни като Бербатов във футбола и Стара Загора като град трябва да направи всичко възможно да го задържи в Берое, защото се е отворила възможност той да бъде привлечен, след като бюджетът на клуба вече е бил разпределен.

Васил Кифев каза още, че и останалите новопривлечени състезатели са класни и с тях Берое е длъжен да гони титлата, купата и трофея в Балканската лига през идния сезон. „През миналия сезон имахме много проблеми в състава и не успяхме да постигнем целите си, но играчи като Сашо Янев и Тихомир Желев се представиха на ниво и останаха в отбора. Залагаме и на млади момчета с огромен потенциал като Николай Титков и Евгени Василев, привлякохме и най-големия талант от ЦСКА Иво Тонев. Добавихме Ники Стоянов, който е изключително важен за колектива с настроението, което внася в него на и извън терена, както и Ваклинов в ролята на черноработник. По този начин направихме една много добра селекция, която беше първи избор на треньора Любо Минчев за български играчи“, коментира Кифев. Той каза и по няколко думи за четиримата чуждестранни състезатели в Берое през новата кампания. „Тази година привлякохме един от най-добрите играчи от кипърското първенство Адонис Файлър, който се отличава с изключителен атлетизъм и видимо дава физическа разлика от гардовата линия. Конър Франкамп пък има невероятна визитка. Той е световен шампион с националния отбор на САЩ за 16 и 17-годишна възраст, като е бил водеща фигура в този отбор. С него направихме много добра сделка. В подкошието искахме да имаме височина. За тази зона взехме Далин Бачински, когото следим още от миналия сезон. Той е добре проверен, идва от баскетболно семейство, със страхотни габарити е, има добра линейна бързина, стреля добре от зоната за 3 точки, много полезен е и смятам, че идеално ще пасне на игровата концепция на Любо Минчев. Четвъртият чужденец, който привлякохме, се казва Джеймс Уайт. Той ще играе на позиции 4 и 5, отличава се с много добър отскок, надявам се да запуши подкошието в дефанзивен план, като и да даде и в атака това, което се иска от него.“

Председателят на УС на Берое призна, че в отбора никога не е имало по-добри български състезатели и изрази надежда, че българите и чужденците ще направят един добър синхрон, който да доведе до очакваните от всички в клуба и неговите фенове успехи.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Любомир Минчев за отминалия сезон: „Резултатът от работата ни е положителен”

Старши треньорът не пропусна да отбележи и миговете на разочарование през изминалите 10 месеца. В ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com