петък , декември 14 2018
Извънредни новини

Любо Минчев с гневно писмо по повод съдийството на Иван Маринов

Старши треньорът на Берое Любомир Минчев излезе с гневно писмо по повод съдийството на Иван Маринов в двубоя срещу Левски. Срещата се игра в събота в зала „Триадица“, „сините“ спечелиха с 85:81. Ето и целия текст на писмото:

„Г-н Глушков, г-н Станев, обръщам се към Вас в качеството Ви на президент на федерацията и председател на съдийската комисия. Поводът за обръщението ми към Вас е мачът Левски 2014 – Берое от последния кръг на НБЛ проведен на 22.10.2016г. и специално съдийството на Иван Маринов.

Преди всичко не искам никой да смята, че с моите думи аз омаловажавам труда и усилията на играчите от Левски 2014. Напротив, поздравявам ги за усилията и победата им. Или пък също така да скрия слабата игра на моя отбор в този мач.

Уважаеми г-да, обръщам се към Вас с ясното съзнание за всички евентуални последици или „отмъщение“ към мен лично като треньор или към отбора, който ръководя, от засегнатите от написаното хора. Никога не съм искал и винаги съм избягвал да влизам в конфронтация, с когото и да е било, но понякога трябва да се казват неща, независимо кой ще се засегне от тях. А и всяко търпение си има своите граници.

Много често треньори или ръководители на клубове се оправдават след загуба в медиите със съдиите. Нито аз, нито някой от клуба е направил медийно достояние недоволството ни от съдийството на Иван Маринов. Направихме го с е-мейли до Вас и до Лигата. Никакъв отговор и дори никаква официална комуникация относно нашето искане. Пълно неглижиране и подминаване на случая. Именно това ме накара да изнеса в публичното пространство тенденциозното съдийство на въпросния съдия и да изкажа една обществена тайна в баскетболното общество.

Нима не сте чували приказки и слухове, че този съдия е зависим от Константин Папазов и години наред му се „отблагодарява“ в мачовете, които му свири. Не казвам, че трябва да вярвате или разследвате тези слухове. Това може би не е и ваша работа. Казвам, че трябва да избягвате такива конфликтни ситуации или да гледате „под лупа“ неговите отсъждания в мачовете, които свири на Константин Папазов като треньор или президент на клуб. И не случайно казвам, че това се случва години наред. Самият аз разполагам с видео материали от подобно тенденциозно съдийство от минали първенства, които с удоволствие бих Ви предоставил. Сигурен съм, че има и други клубове или треньори, които са били ощетени от същия съдия в мачове свързани с Левски. Веднага се сещам за финалния плейоф Лукойл-Левски, след който от Лукойл показаха видео със съдийските отсъждания от този мач.

Защо не искате да изгледате въпросния двубой от събота и не информирате нашия клуб за вашето официално становище? Ако Вие смятате, че ние имаме основателни претенции, то вземете необходимите решения. Ако смятате, че претенциите са ни неоснователни, аз ще Ви се извиня като предоставя избрани моменти от срещата, с които евентуално бихте могли да обучавате младите съдии.

Интересно ми е да разбера дали делегата на срещата е отбелязал непристойното поведение и реплики на Иван Маринов към мен? Също така ми е интересно, дали неговите колеги са удовлетворени от съвместната им работа в мача?

Ще Ви дам още един пример за общественото настроение и нагласи за съдията Иван Маринов. След излизането на нарядите за последния кръг, баскетболен ръководител се обажда на нашия председател и му казва: „Кифев, накъде сте тръгнали като разрешавате на Барончето (прякорът на Иван Маринов) да ви свири мач с Левски?“. Не казвам името на въпросния ръководител, защото не съм му искал разрешението да го замесвам в случая.

Не знам как да приемам вашето мълчание и бездействие, след като миналата година в няколко случая доста бързо наказахте съдии заради провинения. Например съдията Станимир Русев беше наказан за по-малко от 40 часа след двубоя Лукойл-Рилски спортист. Санкцията беше заради едно решение, което е повлияло изхода на двубоя.

В друг случай г-н Глушков наказа трима съдии след двубоя Берое-Черно море заради цитирам „недобро взаимодействие“ и „недобра подготовка“. Ще припомня думите на президента на федерацията тогава: „Въпреки това искам отново да обърна внимание на всички, че аз ще стоя както зад всеки един съдия, така и зад всеки треньор и състезател и няма да допусна лични отношения или груби грешки от непознаване на правилника или недобра психологическа устойчивост, да влияят на изхода на дадена среща.“

И сега да попитам кой застана една седмица по-късно зад гърба на съдията Ивайло Ресиловски, който заедно със колегите си Венцислав Великов и Станимир Русев пуснаха доклад от срещата Берое-Левски от 21.11.2015г.? В него те сигнализираха за отправени към тях заплахи по време и след срещата от Константин Папазов. Някой знае ли какво стана и какво се реши след това? Защо след този доклад Ивайло Ресиловски го нямаше в наряда? Сигурно е било само „въпрос на жребий“…..

Уважаеми г-да, знам, че създавам допълнително напрежение на себе си и на Вас, но мълчах и търпях достатъчно дълго. Подозирам намерението Ви отново да подминете този проблем. Затова искам да Ви кажа, че рискувате скоро някой да ви зададе същия въпрос, който зададоха на нашия министър-председател в Англия!!!

Любо Минчев

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Берое срещу Рилски спортист за Купата

Тежък съперник се падна на Берое в турнира за Купата на България. На 1/4 финалната ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com