понеделник , юни 24 2019
Извънредни новини

Александър Тодоров: „През май ще сме шампиони!”

Aco Todorov Botevgrad

След успеха на Балкан над Берое със 79:68, наставникът на ботевградчани Александър Тодоров, заяви че е останал доволен от постигната победа в Стара Загора.

Ето как коментира двубоя старши-треньорът на Балкан: „Играхме по-добре през целия двубой. Доволен съм от начина по който играхме особено в защита. Домакините от Берое са много силен отбор и тук много наши съперници ще загубят. Варна вече загубиха, което ще се случи и с другите тимове, които считаме за фаворити. Трябва да сме доволни от победата независимо от резултата. Това беше най-важното на фона, на това, което се случи миналата седмица срещу Лукойл. Това със сигурност не е нашето най-добро лице и най-добра игра – 79 точки не са много, особено след този спад, който имаше при нас в последните 5 минути. Но пак ще повторя – играхме срещу качествен отбор, който ще създаде сериозни проблеми на много от отборите в лигата и тук и при гостуванията им. На фона на това трябва да сме доволни, че тръгваме към Ботевград с победа.”

Относно амбициите на Балкан през сезона, Тодоров заяви: „Не знам какви са амбициите на ръководството, защото не сме ги обсъждали. Моите лични амбиции като треньор са ясни. Не знам какво ще направим след две седмици, през февруари, но знам какво ще стане през май – ние ще сме шампиони.”

Наставникът на ботевградчани коментира и възможността тимът му да се подсили с още чужденци. „В нашия отбор няма разделение на българи и чужденци. И при нас, и в Самоков всеки сезон има различни играчи, които са с основна роля – един път са българи, друг път чужденци. Важното е представянето ни като отбор. Дали съм доволен до момента от нашата игра – абсолютно не. Не играхме добре в Плевен, не играхме добре и днес, а да не говорим за представянето ни срещу Лукойл. Селекцията при нас е отворен процес. Запазили сме средства в бюджета за нови попълнения. Ще следим пазара, особено българския, за играчи, които ще станат свободни агенти след един-два месеца, заради финансовите проблеми, които ще изпитат някои отбори. Имаме място за един чужденец, но можем да вземем и български играчи. Във всеки случай имаме средствата да вземем изключително качествен играч, а защо не и двама” – допълни Тодоров

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Любомир Минчев за отминалия сезон: „Резултатът от работата ни е положителен”

Старши треньорът не пропусна да отбележи и миговете на разочарование през изминалите 10 месеца. В ...

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com