четвъртък , юни 4 2020
Извънредни новини

Николай Колев – MVP на кръга

kolev2Новото попълнение на Берое – Николай Колев, дебютира по отличен начин при победата над Рилски спортист. Юношата на Черно море реализира 29 точки и овладя 10 борби с което заслужи званието „Най-полезен играч“ на кръга в ТЕСИ Национална баскетболна лига.
Следващите двама баскетболисти са с еднаква полезност от 27. Симеон Илиев от Черно море Порт Варна я постигна чрез 22 точки и 5 борби, а Аландо Тъкър от Лукойл Академик – с 16 точки, 11 борби и по 3 асистенции и отнети топки.
Джумейн Джоунс от Левски е четвърти с дабъл дабъл от 16 точки и 11 борби, като добави и 4 асистенции. Тези показатели му донесоха коефициент от 26.
Следващите трима състезатели имат еднаква полезност от 25. Това са Върнън Тейлър от Рилски спортист (20 точки, 6 борби, 6 отнети топки), Александър Андреевич от Черно мор Порт Варна (19 точки, 8 борби) и Марко Килингсуърт от Лукойл Академик (16 точки, 8 борби, 5 асистенции).
Най-добър шести играч е един от най-полезните – Александър Андреевич. Следва го Станимир Маринов от Балкан, който записа 18 точки и 5 асистенции за полезност от 16.
Най-полезният Николай Колев е лидер при реализаторите със своите 29 точки. След него с по 22 са Любен Пасков от Черноморец и Симеон Илиев.
Ноа Далман от Балкан овладя най-много борби в кръга – 13. По 11 грабнаха Аландо Тъкър и Джумейн Джоунс.
Божидар Аврамов Лукойл Академик и Брандън Хийт от Левски са първи по асистенции с по 7. По 6 подадоха Деян Карамфилов от Берое, Павел Маринов от Балкан и Джордже Тресач от Черно море Порт Варна.
Лидер по отнети топки с 6 е Върнън Тейлър, а втори по този показател с 4 е Кристофър Дън от Лукойл Академик.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Промени в програмата на НБЛ, редовният сезон приключва до 8 април

Днес беше проведено Общо събрание на НБЛ, на което бе взето решение за цялостно прекрояване ...

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com