понеделник , юни 24 2019
Извънредни новини

Защо баскетбола е толкова прекрасен спорт ?

Баскетбола се е превърнал в любим спорт за милиони хора по света. Всеки един фен харесва определени неща в него. Било то атлетизма на даден състезател, прецизността на друг или съобразителността на трети. Някои привърженици на играта, от своя страна, харесват отборните взаимодействия и колективния дух. Несъмнено това е много зрелищен спорт за гледане. Да играеш баскетбол обаче, е нещо съвсем различно. Това е игра в която има място за всеки на терена. В нито един спорт няма толкова много възможни комбинации, вариации и ситуации, които могат да се случат. Във всеки един момент, даден недостатък би могъл да се превърне в предимство. С бързата си мисъл можеш да изпревариш бързите противникови крака, избирайки по-удачна траектория на движение. Използвайки точната си ръка, преодоляваш редица други недостатъци. Както вече казахме, възможностите са толкова много, че няма нужда от безброй примери.

Тази игра е прекрасна ! Тя е истинско отражение на живота във всичките му аспекти. Чрез нея би могъл да изучиш самия себе си. Старите треньори казват, че човек какъвто е в живота, такъв е и на баскетболното игрище. Тук обаче може и да се поспори. В живота си, често се налага на хората да се съобразяват с много фактори и обстоятелства. В следствие на много компромиси, не винаги сме самите себе си.  В залата е различно. Там има правила, съдии, очертания, часовник и една единствена топка. Излизайки на терена получаваш правото да се бориш, да печелиш уважение, да помагаш на съотборниците си, да се забавляваш – кой както го усети вътрешно. Това е една алтернативна реалност в която са оставали заклещени много състезатели, някои от които са придобили дори легендарен статут.

Използваме тези няколко реда, просто като увод за един по-различен очерк на баскетболните събития. В категория „Различно“ ще намирате материали – различни от стандартните.

 

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Любомир Минчев за отминалия сезон: „Резултатът от работата ни е положителен”

Старши треньорът не пропусна да отбележи и миговете на разочарование през изминалите 10 месеца. В ...

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com