петък , март 5 2021
Извънредни новини

Живко Тодоров и баскетбола в Стара Загора

Кметът на Стара Загора – Живко Тодоров, направи публичен отчет за свършената от него и екипа му работа през годината. Официалното събитие се състоя в четвъртък вечер, а на него присъстваха зам. кметовете на община Стара Загора– – Йордан Николов, Иванка Сотирова и инж. Янчо Калоянов, както и председателят на общинския съвет Емил Христов. Сред присъстващите имаше и кметове от други общини, директорите на Полицейските управления в града, както и  граждани на Стара Загора, представители на бизнеса и културата, общественици, медии.

На срещата бе отчетен и огромния принос на Живко Тодоров и Община Стара Загора към спорта. Сред най-значимите неща личат обновяването на стадион „Берое“ и лекоатлетическата писта, построяването на многофункционална спортна зала, както и цялостната подкрепа към всички спортни клубове. Басктбола в частност, също е спорт, който се радва на огромната подкрепа на градоначалника. БК Берое вече втора година се състезава в най-силното ниво на този спорт у нас – Националната баскетболна лига. Преди това, с неговата помощ отбора спечели и първото място в А-група.

Сред поканените бяха и президента на БФБасктбол – Георги Глушков, капитана на БК БероеПетър Загоров и други спортни деятели.В знак на признателност, Загоров подари от името на БК Берое, клубен екип с номер 1. Ето какво споделиха двамата по този повод:

Георги Глушков: Благодарение на господин Тодоров, Стара Загора започва да се превръща в спортен център. Построена е нова зала, а това решава доста от проблемите със спортните бази. Надявам се все повече и повече деца да тренират баскетбол, а въпросното съоръжение да спомогне за това. Това е човек за подражание и смятам, че ако повече кметове вършат работата си толкова съзнателно спорта в България ще върви напред.

Пепо Загоров: За първи път от години насам градоначалник помага толкова много на спорта в Стара Загора. Да не говорим колко много е направил той за БК Берое .Благодарностите, които изпитвам към него са неизмерими.Без неговата подкрепа, баскетболния проект „Берое“ щеше да е само хубаво пожелани.  Именно за това, символично му връчихме екип с номер 1

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Изненадващ победител в съревнованието за домакин на Купата

Панагюрище бе определен за града-домакин на Финалната осмица на efbet Купа на България. Мачовете ще се ...

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com