петък , март 5 2021
Извънредни новини

Берое посреща Ямбол в неделя

Тази седмица ще се проведе 4-ти кръг от Националната баскетболна лига. БК Берое ще бъде домакин срещу отбора на Ямбол. Срещата е насрочена за 10-ти Ноември (неделя), от 18:00 в зала „Стара Загора“ (бившата ДЗУ). Припомняме на всички фенове на баскетбола, че могат да закупят по-евтини билети за мача на касите в „СиБиЕс Маркет“ и „Pure fitness“ – Стара Загора. Там цената е 3 лева, а в деня на мача 5 лева.

Отбора на Берое допусна три загуби в срещите, които изигра до момента. Миналата седмица, беройци се препънаха като гост на Черно море Порт Варна – 106:69. В този двубой младите състезатели на Берое отново проявиха слабости, характерна за възрастта им. Прибързаните решения и стихийната игра – на приливи и отливи се явиха, като сериозен проблем в този мач . Въпреки това, в неделя нещата биха могли да изглеждат коренно различно. Състава има голям резерв, който трябва да реализира – както отборно, така и индивидуално. До този момент нито един от състезателите на Берое не е показал себе си на 100%. Тихомир Желев страдаше от контузия в един доста продължителен период от време и едва ли 17-те точки, които отбеляза срещу бившия си отбор, са максимума му. Доминик Фергюсън се представи сравнително добре в първите два мача, но той също има какво да подобри в играта си. Очакванията към Ростислав Алексов, Евгени Иванов и Юлий Арабаджийски също са значително по-големи.

Що се каса за отбора на Ямбол, резултатите им до момента напълно кореспондират с очакванията на повечето баскетболни специалисти. Две домакински победи срещу Спартак – Плевен (108:89) и Черноморец – Бургас (74:69) и една съвсем предсказуема загуба в Правец от Лукойл Академик (97:83). Ямболии не афишират кой знае какви амбиции за челните места в класирането, но са един добре балансиран отбор способен да победи всеки от водещите отбори. Характерното за тях е, че са много силн домакин и не толкова убедителен гост.

Коментари

Програма/резултати | Класиране - НБЛ | Класиране - Балканска лига | Магазин

Виж още

Изненадващ победител в съревнованието за домакин на Купата

Панагюрище бе определен за града-домакин на Финалната осмица на efbet Купа на България. Мачовете ще се ...

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com